Olympisk bronzevinder Mie Ø. Nielsen svømmer med hjertebørn i Universitetets svømmehal i Odense

Søndag den 7. oktober 2018 løber ’Den Store Svømmedag’ af stablen, og børn og voksne hopper i svømmebassiner i hele landet for at svømme så langt som muligt. I Odense deltager den olympiske bronzevinder og ambassadør for Børnehjertefonden Mie Ø. Nielsen sammen med Børnehjertefondens nationale svømmehold, som består af børn med en medfødt hjertesygdom. 

Den olympiske bronzevinder Mie Ø. Nielsen, som også selv har en medfødt hjertesygdom, er med til at sætte fokus på Børnehjertefonden og det arbejde, der bliver gjort for at støtte hjertesyge børn og deres familier. På ’Den Store Svømmedag’ svømmer Mie Ø. Nielsen nemlig sammen med børn med medfødt hjertefejl. I Universitets svømmehal i Odense bliver dørene åbnet og entreen er gratis for alle, der har lyst til at være med til at svømme langt. 

Naturligt at støtte Børnehjertefonden

Børnehjertefondens svømmehold har trænet hele året til denne dag, og alle børnene har sat sig individuelle mål i samarbejde med deres instruktør, og alle glæder sig til at sætte nye personlige rekorder i svømmebassinet i Odense. Mie Ø. Nielsen, som selv har en utæt hjerteklap, ved, at man på trods af hjertesygdom kan yde store præstationer, og hun glæder sig til at møde alle hjertebørnene og give dem et par svømmefif undervejs. 

-Det er helt naturligt for mig at støtte hjertebørnene og Børnehjertefonden, da jeg selv er født med en utæt hjerteklap. Jeg er så imponeret over den kampgejst, som børnene viser, når de svømmer, og på trods af deres medfødte hjertefejl, så er jeg sikker på, at de vil give alt, hvad de har i sig for at svømme så langt som muligt og slå deres egne personlige rekorder, siger Mie Ø. Nielsen og fortsætter. 

-Det er en stor succesoplevelse for alle deltagerne at kunne svømme så langt, og de får en oplevelse af, at de på trods af deres sygdom kan meget mere, end hvad de selv havde regnet med, og det er med til at give dem mod på meget mere, siger Mie Ø. Nielsen.

 

Mere end bare svømning

Børnehjertefondens svømmehold mødes fire weekender om året forskellige steder i landet, hvor børnene ud over svømmeundervisning hygger sig sammen og danner gode venskaber med andre børn i samme situation. Projektleder i Børnehjertefonden Rikke Morthorst kan se, at børnene udvikler sig og lærer rigtig meget henover året, men mindst ligeså vigtigt, så får de knyttet nye tætte venskaber med andre børn i samme situation.

-Alle hjertebørnene har rykket sig helt enormt efter de er startet på svømmeholdet. De har alle fået mange nye venner, en stor portion selvtillid og en tro på egen krop, som de ikke alle sammen havde, før de startede til svømning. Det skyldes helt sikkert både de forbedrede svømmefærdigheder, men i lige så høj grad at de er sammen med andre i samme båd, som gør at de ikke føler sig alene med deres sygdom. Derved kan de overkomme meget mere, siger Rikke Morthorst.

 

 

Svømmeklubben H2Odense bakker også hjertebørnene op

Børnehjertefondens svømmehold svømmer sammen med svømmeklubben H2Odense i Universitets svømmehal.

 • Vi er stolte og beærede over at kunne byde Børnehjertefondens svømmehold velkomne på Den Store Svømmedag. Svømning er for alle og det er de seje hjertebørn et tydeligt bevis på. Vi håber på stort fremmøde og mange svømmede km, og en flot placering på landsplan, siger klubchef i H2Odense Kristian Sletten.

Information om Den Store Svømmedag

 • Den Store Svømmedag finder sted den 7. oktober 2018 fra kl. 10-16 i svømmehaller over hele landet. Svømmeklubber over hele landet konkurrerer indbyrdes om at svømme længst
 • Olympisk bronzevinder Mie Ø. Nielsen deltager i Universitetets svømmehal i Odense, Campusvej 55, 5230 Odense fra kl. 11-13, hvor hun hilser på hjertebørnene og skriver autografer.

Information om Børnehjertefonden

 • Hvert år fødes ca. 475 nye hjertebørn i Danmark, og således er det den mest almindelige medfødte misdannelse. Der findes mere end hundrede forskellige medfødte hjertesygdomme.
 • Børnehjertefonden modtager ikke offentlig støtte, men arbejder udelukkende for indsamlede midler fra private, erhverv og andre fonde.
 • Børnehjertefonden arbejder for
  • At støtte forskning i medfødt hjertesygdom og konsekvenserne deraf
  • At oplyse om medfødt hjertesygdom
  • At støtte og etablere kurser og aflastningsweekender for familier med hjertesyge børn
  • At oplyse om sundhed generelt for alle børn

For mere information

Kontakt venligst projektleder i Hjerteforeningen Rikke Morthorst, mobil +4553562852

© H2Odense 2023