De lokale svømmere Anna Wermuth og Matilde Schrøder er Respekt for vand EM-ambassadører

Anna Wermuth og Matilde Schrøder fra H2Odense har sammen med 33 andre danske topsvømmere givet tilsagn om at engagere sig som officiel Respekt for vand-ambassadør for EM i Svømning, som finder sted 13.-17. december i Royal Arena i København.

Dansk Svømmeunion har sat navne på 35 Respekt for vand EM-ambassadører, som repræsenterer dansk svømning på fornem vis. Frem mod EM i Svømning den 13.-17. december har svømmerne en helt særlig opgave: De skal være ambassadører for mesterskaberne og repræsentere EM både i deres lokale klub, på deres sociale medier og være mesterskabernes ansigter udadtil.

EM-ambassadørerne formidler vigtigt budskab om Respekt for vand
Respekt for vand EM-ambassadørerne har taget navn efter den nyligt indgåede EM-partnerskabsaftale mellem Dansk Svømmeunion og TrygFonden. Som officiel EM-partner ønsker TrygFonden netop at sætte fokus på vigtigheden af at have respekt for vand. TrygFonden arbejder vedvarende for at højne svømmeduelighed, sikkerhed og færdigheder i vand i den brede befolkning, og her er EM-ambassadørerne oplagte til at formidle det vigtige budskab.

Blandt de 35 EM-ambassadører er Anna Wermuth og Matilde Schrøder, der til dagligt træner i H2Odense.

rsz annawermuth

- "Jeg glæder mig mest til at det er mit første internationale stævne, og prøve at være til et stævne der er megastort. Opleve stemningen og svømme for Danmark. Og så jeg ser også frem til at udbrede Respekt for vand budskabet," udtaler Anna Wermuth.

 

 

 

 

MatildeSchrderdenvibruger

- "Jeg ser allermest frem til at repræsentere Danmark. Mærke den fede stemning og til at svømme hurtigt. Og så ser jeg også frem til at udbrede Respekt for vand budskabet", udtaler Matilde Schrøder.

 

 

 

 

 Hos EM i Svømning er man begejstrede for at have ikke færre end 35 af de bedste danske svømmere til at sætte fokus på mesterskaberne i København:

- Hvem er bedre til at vise hele Danmark, at vi kan skabe en kæmpe svømmefest på hjemmebane, end de danske svømmere selv? Vi er utroligt glade for og stolte over at have så mange af dansk svømnings fornemste repræsentanter til at promovere vores EM. Når vi kommer til december, er vi sikre på, at budskabet om EM på hjemmebane er nået ud til hele landet igennem de seje ambassadørers arbejde. Samtidig glædes jeg over, at ambassadørerne også kommer til at gå forrest med TrygFondens kerneindsats Respekt for vand, så vi får sat fokus på det vigtige budskab, fortæller Mads Bang Aaen, eventchef ved EM i Svømning.

Læse mere i Dansk Svømmeunionens Pressemeddelse her

© H2Odense 2023