Vi forholder os løbende til hvad myndighederne, Dansk Svømmeunion, DIF og Odense Idrætspark melder ud om retningslinjer der påvirker vores vandaktiviteter, og opdaterer her på siden derefter. Senest opdateret torsdag d. 22/7-21.

 
Generelle retningslinjer for svømmehallerne

Punkt 1: ANGÅENDE SYGDOMSSYMPTOMER OG BORTVISNINGSGRUND

 • Personer som udviser tegn på COVID-19 symptomer (herunder hoste, feber, sår i halsen, hovedpine, luftvejsinfektion, næse der løber eller generel utilpashed) må ikke deltage i nogle aktiviteter eller befinde sig i hallen. 
 • Personer der ikke følger ovenstående retningslinje vil/kan blive bortvist.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________
Punkt 2: ER DU TESTET POSITIV FOR CORONA? DETTE GØR DU:  

 •  Kontakt straks H2Odense på e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. så kan vi tage os af smitteopsporingen i klubben.
 •  Ved smitteopsporingen kontakter vi alle, som potentielt kan have været i svømmehallen samtidig med den smittede.    
 •  Den smittede kan først vende tilbage til undervisningen, når denne har været symptomfri i 48 timer efter en negativ test er foretaget.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________
Punkt 3: BRUG AF MUNDBIND

 • Mundbind skal bæres fra I kommer ind i forhallen, til I kommer ind i omklædningen. Og igen når I er færdige i omklædningen, til I forlader forhallen.
 • Familie, forældre og pårørende skal bære mundbind på alle tidspunkter de befinder sig på faciliteterne. Vær dog opmærksom på punkt 5, hvori det beskrives, hvornår det er tilladt af forældre, familie og pårørende befinder sig i hal, omklædningsrum og forhal. 
 • OBS ovenstående krav om mundbind er gældende for alle der er fyldt 12 år eller derover. Alle under 12 år er fritaget.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________
Punkt 4: DIVERSE

 • Drikkedunke bør fyldes hjemmefra og udstyr/tasker placeres med god afstand.
 • Rekvisitter og redskaber må ikke håndteres af forældre grundet risiko for smittefare. Har dit barn brug for eksempelvis et bælte, skal det være træneren der skal sørger for dette. 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________
Punkt 5: FORÆLDRE, FAMILIE OG PÅRØRENDE

 • Der er ingen mulighed for ophold i forhaller, tilstødende rum til hallen eller i selve hallen. Vi henviser til, at man som familie eller forældre til medlemmer befinder sig udenfor, da vi ellers ikke kan overholde reglerne om forsamlingsloft og afstandstagen. Svømmeren går selv fra omklædning til bassin, og fra bassin til omklædning. Forældre må ikke følge barnet mellem bassin og omklædning.
 • Alle personer skal på alle tidspunkter sørge for at holde mindst 2 meter afstand til andre i hallen, medmindre man er i familie. 
 • Der må ikke befinde sig forældre eller andre i hallen, som ikke har et ærinde eller en særlig aftale med den halansvarlige. Hallen er tiltænkt svømmerne/medlemmerne og trænere. Vi forsøger at gøre vores allerbedste for at give alle en god og tryg oplevelse, med mindst mulige persontal. 
 • Vi opfordrer til at forældre ikke bringer og henter deres børn i omklædningen, men at børnene selv finder vej fra og til forhallen.  
 • Vi opfordrer til at det kun er medlemmerne, der bruger faciliteterne, herunder også toiletter. 
 • Vi opfordrer til at medlemmerne lader sig teste løbende gennem sæsonen, således at vi kan holde vores smitterisiko på det laveste. Der er lige nu ikke krav om coronapas for ledsagere eller forældre til medlemmer. 
 • Har I spørgsmål eller ønsker at komme i kontakt med os, kan I komme ind i hallen og blive henvist til den halansvarlige. Læs mere om de halansvarlige og find deres kontaktoplysninger her: https://www.h2odense.dk/kontakt

__________________________________________________________________________________________________________________________________________
Punkt 6: I OMKLÆDNINGSRUMMET

 • Brug den opstillede sprit ved indgang og udgang af omklædningen, hver gang I forbipasserer den. 
 • Bruger man et skab i omklædningen, skal dette sprittes af før og efter brug. Brug den sprit, der er sat frem til formålet. 
 • Man har maksimalt 15 minutter til at omklæde/bade. Grænsen på de 15 minutter er sat efter behovet for at få mange igennem, uden at der bliver overlap mellem holdene. Det kan ske at der er mange i omklædningen, og her vil reglen om de 15 min undvige for behovet om at vente på at der bliver plads i omklædningsafdelingerne. I det tilfælde tager man den tid det tager, for at sikre plads og tryghed i rummet. Hjælp os med selv at vurdere situationen, da vi ikke har ressourcer til at have hjælpere i omklædningen. 
 • Begræns tiden under bruseren, helst max nogle minutter. Hvis ikke det er nok at få nogle minutter til afvaskning, henviser vi til at man fortsætter derhjemme. 
 • Der skal altid være 4 kvm pr. person i omklædningsrummet og 2 meters afstand til nærmest person. 
 • Forsøg så vidt muligt at lade dem der skal ind og svømme komme først i omklædningen, og hold afstand mens I venter. 
 • Følg anmærkningerne i gulvet om at holde afstand og at gå i højre side. 
 • Det er ikke muligt at benytte saunaerne. De vil være slukkede, for at mindske smitterisikoen.  
 • Særligt for børn: Børn fra 7 år skal gå alene i omklædning, og forældre må ikke komme med ind i forhallen. Børn under 7 år må have 1 forælder med i omklædningen, hvis det er nødvendigt. Vi opfordrer til at forældre hjemmefra lærer deres børn i god tid før de fylder 7 år, om hvordan man kommer gennem omklædningen uden hjælp. Svømmeren går selv fra omklædning til bassin, og fra bassin til omklædning. Forældre må ikke følge barnet mellem bassin og omklædning.
 • Særligt for Baby/tumlinge hold (under 3 år): Babyer og tumlinge må været omklædt/badet hjemmefra, for at mindske presset på omklædningsområdet. Mor/far eller andre der er med i vandet skal dog bade og omklæde i svømmehallen. 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Punkt 7: Coronapas

Der er krav om fremvisning af gyldigt coronapas for alle svømmere i alderen 18 år eller ældre.

Et gyldigt coronapas er én af følgende muligheder:

1. Hvis man er færdigvaccineret
2. Hvis man har fået første vaccinestik mod Coronavirus og der er gået 14 dage
2. Hvis man er testet Corona positiv inden for de sidste 180 dage (6 måneder)
3. Hvis man er blevet testet negativ inden for de sidste 72 timer. obs. testen må ikke være mere end 72 timer gammel, når du afslutter dit besøg i svømmehallen.  

 

Coronapasset skal fremvises inde i svømmehallen på kanten ved træneren. Tag derfor enten et udprint eller din telefon med ind i hallen. Telefonen er på eget ansvar at have liggende i hallen - vi anbefaler at have en lille taske med i hallen, hvori man kan lægge telefonen under træningen.  

Kan medlemmet ikke fremvise gyldigt coronapas, vil denne blive bedt om at tage sine ting og forlade hallen hurtigst muligt - uden mulighed for bad. 

Der er ikke krav om fremvisning af coronapas for ledsagere/forældre. Det gælder kun for medlemmer. Men vi opfordrer fortsat til at blive testet løbende. 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Specifikke retningslinjer for svømmehallerne

Ovenstående retningslinjer gælder for alle haller - nedenstående retningslinjer er gældende specifikt for den givne hal. 

Universitetet

 • Det er ikke muligt at opholde sig i cafeteriet, som ligger ovenpå svømmehallen. Vi henviser til at al familie, forældre og pårørende forlader svømmehallens område (herunder også forhallen) imens medlemmet har sin tid i svømmehallen.

Bolbro

 • Balkonen er i hallen nedlukket af Idrætsparken for at mindske risikoen for smitte af Corona. Vi henviser til at al familie, forældre og pårørende forlader svømmehallens område (herunder også forhallen) imens medlemmet har sin tid i svømmehallen. 
 • Det er muligt for mandlige medlemmer også at benytte hallens øverste omklædningsrum.

Klosterbakken

 • Det er ikke muligt at opholde sig på balkonen eller i cafeteriet i og i forlængelse af svømmehallen. Vi henviser til at al familie, forældre og pårørende forlader svømmehallens område (herunder også forhallen) imens medlemmet har sin tid i svømmehallen.

Højme

 • Der er ingen specifikke retningslinjer i Højme på nuværende tidspunkt. Følg istedet de generelle retningslinjer.  

Vollsmose

 • Det er ikke muligt at opholde sig i hallens tribune. Vi henviser til at al familie, forældre og pårørende forlader svømmehallens område (herunder også forhallen) imens medlemmet har sin tid i svømmehallen. 

 

© H2Odense 2021